Mesekerámia

Készre égett kerámiák

2014. február 02. 15:56 - mesekeramia

Felemás az eredmény, a rossz hírekkel kezdem: a kút teteje nem sikerült jól, a máz nem egységes, a felső része jóval sötétebb zöld, mint az alsó, ezzel valamit kezdenem kell, újraégetni felesleges, nem fog már mázat szívni, újra kell készítenem.
A másik gond, hogy az egyik sárkányos mágnes noha azt hittem magas tüzű agyagból készült, valahogy mégsem,  ráolvadt az égetőlapra. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy kicsi volt, így nem túlságosan folyt meg, nem került át másik szintre, másik tárgyra, a fütőszálra, a kemence aljába, stb.
Esélyes, hogy az égetőlapról is le lehet köszörülni anélkül, hogy a lap elrepedne, így azért kisebb a baj. lyen agyagot már nem tartok, többet nem fog előfordulni remélem.

Jól sikerült a kerámia meseváros falióra, ezt nemcsak gyerekszobába tudom elképzelni. Éppen tesztelem, hogy mennyire pontos, nem használtam még ezt a fajta óraszerkezetet.

A könyv alakú falitábla is jól sikerült, az ékszerek, medálok is elfogadhatóan sikerültek és ezúttal az égető állvány sem hajlott meg.

A Kreml kupolás kerámia illatmécses (aromalámpa) sem lett vészes.

És végül az állatos bögrék:a nyuszi, tacskó, cica is kiégtek rendben, 1200 fokon.:)

Ha szeretnél e-mailt kapni a friss blogbejegyzésekről, kérd a Mesehíradót, a Mesekerámia hírlevelét ITT>>.

Köszönöm a figyelmed:
Dudás Emese

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesekeramia.blog.hu/api/trackback/id/tr918757384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása