Mesekerámia

VITATKOZHATOK VELETEK?:)

2016. december 01. 01:36 - mesekeramia

Kézműves vásár vs. Internetes rendelés

A múltkori Facebook posztra érkezett pár hozzászólás, és többségében úgy néz ki, hogy ragaszkodtok a vásárokhoz, a hangulat miatt és azért, mert ott kézbe lehet venni a dolgokat, lehet beszélgetni a készítővel, személyesebb az egész.

A netről azt mondjátok kényelmes, nincs tömeg, de a személytelenséget, mint hátrányt, szinte mind írtátok.

A vonzódás a vásárokhoz sokkal inkább érzelmi alapúnak tűnik, túl sok racionális indok nincs rá. Nézzünk párat:

-A vásárokon általában elég magas a helypénz, ez szépen rákerül a termékekre, a neten ettől nem kell tartanod.

-Egyáltalán nem biztos, hogy a vásárban a készítővel beszélgetsz. Az interneten elég sok kézműves ír blogot, én is, sőt, ha szeretnéd megnézni hogyan dolgozom a YouTube videókon keresztül olyan részletesen mutatom meg, ahogy személyesen egy rendezvényen sosem tudnám. Persze, nincs fizikai kontaktus, nincs fahéj és forralt bor illat, ebben igazatok van.

-Annak ellenére, hogy kézbe vetted (tömegben, félhomályban) előfordulhat, hogy a minőséggel probléma van. Jó esetben van egy nyugtád a RZS2013 Bt.-től, még jobb esetben névjegyet is kaptál, de másnap már nem biztos, hogy ott is lesznek.
A neten nem tudod kézbe venni, ez igaz, DE van 14 nap elállási jogod. Élni kell vele
Ha nem olyan, amire számítottál, küldd vissza bátran!


És ezek a Ti szempontjaitok, mondjam az enyémeket is?:)


ANYAGIAK: Van a helypénz.. amit nem szoktam a tárgyakra pakolni, mert hát na, szóval az költség, a bevétel bizonytalan. A szervező ad egy helyet, időnként asztalt is, esetleg áramot, program vagy van, vagy nincs, sokszor mi, kézművesek vagyunk azok, és mindegy hányan vannak, ha van olyan, hogy SENKI nem vásárol. És ha hiszitek, ha nem, van ilyen. Volt már alkalmam a város közepén, jó nevű design vásáron akkora forgalmat csinálni, amiből nemhogy a helypénz, de az útiköltség plusz a kávém sem jött vissza. Kettő, azaz kettő vásárló volt egész nap, az egyikőtök innen a Facebook oldalról jött, a másik a szervező volt.:)

ENERGIABELIEK: Mindent bepakolok a műhelyben dobozokba, ládákba. Ez jó pár óra. Azt másnap kora reggel a kocsiba kell tenni, nekem nincs kocsim, mindig szívességet kell kérnem, családon belül, de akkor is. A kocsiból kipakoljuk a standra, egy jó standot építeni minimum 1,5 óra, de inkább több. Ha nem csak egy asztal, hanem valami installáció szabadtéren, akkor sokkal több. Ezt el kell bontani, még aznap, amikor vége a rendezvénynek, elkezdem, és minden más kézműves régen otthon bóbiskol, amikor én még csak elindulok vissza a műhelyhez, a szervezők / biztonsági emberek / portások / parkoló őrök /takarító nénik / gondnokok hatalmas örömére, mert sajnos sokszor nekik is meg kell várniuk, míg az utolsó standos is levonul..
A műhelynél kipakolok a kocsiból. Másnap pedig a ládákból vissza a műhelybe.
Időnként hideg van, időnként meleg, az infrastruktúra olyan, amilyen éppen van. Nem szeretem a Toi-Toi WC-ket.


ÉRZELMILEG: Nagyon változó, van amikor sokan odajönnek és mondják, hogy szép.. az jó érzés. Akkor is ha nem vesznek semmit! Erőszakoskodni nem szoktam.:) De.. sajnos olyan is van – talán ezt Ti, akik kedvelitek a munkáim el sem tudjátok képzelni- hogy ODA SEM FORDÍTJA A FEJÉT SENKI. Szinte egész nap nem.. Vagy ha igen, mert mondjuk a gyerek érdeklődne, akkor ráförmed, jó hangosan, hogy „MINEK EZ?” és végül is igen, érthető, csak azért rosszul esik. Főleg amikor egy pálinka többe kerül, mint egy pálinkás pohár, és az utóbbira azt mondják drága, de az előbbi jól fogy.:)
A hangulat amúgy általában jó, ha van rám igény, el szoktam beszélgetni a mellettem lévőkkel, azt mondjuk a sokadik alkalommal sem tudom megszokni, hogy miután végigdiskuráltuk szinte az egész napot, sokan 15 perc alatt összepakolnak, és úgy mennek el, hogy azt sem mondják, hogy Szia! Furcsa…

Ami nagy öröm: egyben látni a standot, csinálni róla pár képet, és ha valaki úgy jön oda, hogy „az oldalról jöttem”. Sokszor mondani sem kell, valahogy ráérzek, nem is tudom.:)
Szóval ha tudtok gyertek, mert nagyon szoktatok hiányozni!:)

Hova is?

Legközelebb BUDÁN, december 11-én a Barabás Villában leszek: https://www.facebook.com/events/1774929379386060/

PESTEN az utolsó DIP-en december 17-én (Deák térhez közel, Király utca és Paulay Ede utca közti átjáróban): https://www.facebook.com/events/1780916352171348/

Mindenki, aki a Facebook, blog, hírlevél, stb. alapján látogat meg és ezt el is mondja, kedvezményt kap.:)

Ha szeretnél e-mailt kapni a friss bejegyzésekről, kérd a Mesehíradót, a Mesekerámia hírlevelét ITT>>.

Köszönöm a figyelmed:
Dudás Emese

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesekeramia.blog.hu/api/trackback/id/tr9012013598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása